REGLER FÖR SOPHANTERING

Vi måste hjälpas åt .att hålla snyggt i soprum, runt våra hus och i garagen. Det är inte roligt att behöva se andras skräp. Många plockar upp efter sig och även efter andra. Men så finns ett fåtal mindre nogräknade, som tappar skräp här och där. Ibland är boven i dramat förstås någon förbipasserande och dem når vi inte så lätt.

När det gäller soprummen, så är det viktigt att platta till kartonger. Föreningen betalar per kubikmeter/volym. Det blir per år pengar om medlemmarna inte plattar till kartonger i soprummen. Det är annars lätt att vara noga med att sortera, plast i plastkärl, flaskor i flaskkärl, tidningar i kärlen för dessa. Allt står på tydliga skyltar ovanför kärlen. Skriv dessutom alltid husnummer på din sopnyckel så att om du tappar den/glömmer den någonstans så kan den som hittar den lätt se till att du får tillbaka din nyckel och slipper köpa ny för 350 kronor.

Och grovsopor måste vi köra till återvinningsstationen i Östervik, som ligger närmast. Det vet ju alla! Grovsopor är allt som det inte står skyltar för i soprummen.

När det gäller skräp i bilen så är det ganska enkelt att tömma den till exempel när du tankar. Då slipper du först bära hem skräpet och sedan bära ut soporna. I garagen är det inte tillåtet att lämna kartonger och annat material som är brandfarligt.